Home > Daily survival kit > Identiteit

Identiteit

Daten met gehoorverlies: 5 tips

Op een date gaan is altijd spannend. Voor iemand met gehoorverlies is het vaak nog extra spannend, want hoe gaat uw date om met uw slechthorendheid? Voor het eerst gaan daten brengt waarschijnlijk de nodige vragen met zich mee.

1. De locatie
De locatie is één van de belangrijkste keuzes. Zoek een rustige plek uit die goed verlicht is en waar een goede akoestiek is.

2. Wees creatief
Durf creatief te zijn met ideeën voor de date. Maak een wandeling, ga thuis dineren of bedenk een ander plan voor een date in een rustige omgeving. Zo maakt u het uzelf wat makkelijker én daarnaast wordt de creativiteit vast en zeker gewaardeerd.

3. Op tijd aanwezig
Heeft u in een bar of restaurant afgesproken? Kies een rustige plek in een hoek, en uit de buurt van de keuken of drukke tafels. Als de muziek erg hard staat, vraag dan aan het personeel of het volume wat zachter kan.

4. Wanneer is het goede moment?
Wanneer vertel je jouw date over uw gehoorverlies? Dat is een hele persoonlijke keuze, maar de meeste mensen zijn hier vanaf het begin duidelijk over. Door al snel over je gehoorverlies te vertellen, begrijpt je date waarom je zinnen soms niet goed hoort of graag op een rustige plek zit.

5. Contact tussen de dates
Veel mensen vinden het fijn om elkaar te bellen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Happy Single!

Wie zegt dat je niet kan gelukkig zijn zonder lief?! Veel mensen zijn perfect tevreden met hun leven zonder ingewikkelde liefdesissues. Nog niet overtuigd? Hier volgen enkele tips …

  1. Spendeer je tijd nuttig. Zonder al die dates kan je een nieuwe taal leren (“Ola, qué tal?”) of een nieuwe hobby nemen (KICKBOKSSSS?)
  2. Geniet ervan dat je aan niemand verantwoording moet afleggen
  3. Eerst moet je 100% gelukkig zijn voor je een relatie begint
  4. Wees tevreden met jezelf
  5. Je wil geen relatie gewoon om te kunnen zeggen dat je een relatie hebt
  6. Bedenk eens waarom je precies een relatie wil (veel geld kwijt aan cadeau’s, verplichte uitstapjes met de schoonfamilie, …)?!
  7. Investeer veel tijd in vriendschappen! Zij zijn er voor je, no matter what!